top of page

7 συμβουλές για τη δημιουργία της λίστας καλεσμένων του γάμου σας


guest-wedding

Ο σχεδιασμός του γάμου δεν είναι απλή διαδικασία. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε, τα οποία απαιτούν σκέψη. Από τη διακόσμηση, το νυφικό, την τούρτα, τη μουσική μέχρι το χώρο δεξίωσης για μετά το γάμο.

Μια από τις σημαντικότερες πτυχές για το σχεδιασμό του γάμου, είναι η απόφαση για τη λίστα καλεσμένων. Αν νομίζετε ότι η αντιμετώπιση των προαναφερθέντων ζητημάτων είναι μια πρόκληση, ετοιμαστείτε για το δυσκολότερο ίσως από όλα, σύμφωνα με έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο.

Η επιλογή των καλεσμένων για τη μεγάλη σας μέρα, γνωρίζουμε ότι θέλει χρόνο και σκέψη, εκτός αν κανονίζετε γάμο σε κλειστό κύκλο που τότε τα πράματα είναι πιο απλά.

Θυμηθείτε! Δεν πρέπει να σας αγχώνει αυτή η διαδικασία. Η καλή διάθεση θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις! Απλά απολαύστε και εδώ τη διαδικασία.


Το team του My Dreamful Wedding σας προτείνει 7 συμβουλές όπου θα σας βοηθήσει να επιμεληθείτε τη λίστα καλεσμένων του γάμου σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!


1) Κάντε μια λίστα ονείρων

guest-list

Όλοι έχουν κάποια ιδέα περίπου για τον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να καλέσουν στον γάμο τους. Επιθυμείτε ένα μικρό οικείο γάμο με μόνο στενούς φίλους & οικογένεια; Ή ένα μεγάλο πάρτι με όλους όσους γνωρίζετε; Δώστε προτεραιότητα! Ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που είναι το budget, ο σχεδιασμός κ.λπ. Το κόλπο είναι να απαριθμήσετε τα ονόματα των ατόμων που γνωρίζετε ότι πρέπει να είναι παρόντα στην εκδήλωση. Μόλις διευθετηθεί αυτό, προχωρήστε σε εκείνους που δεν είναι τόσο "κοντά" σας και ούτω καθεξής.


2) Ορισμός ρεαλιστικού μέγιστου αριθμού

guest-list

Ο αριθμός είναι σημαντικός επειδή κατά την επιλογή ενός χώρου, πρέπει πάντα να λάβετε υπόψη τη μέγιστη χωρητικότητα διαμονής. Εκτός από το χώρο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και στη τροφοδοσία. Αν υπάρχουν επιπλέον επισκέπτες, πρέπει να διασφαλίσετε ότι υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός των επισκεπτών δεν υπερβαίνει τη μέγιστη χωρητικότητα του χώρου σας. Προσπαθήστε να μην κάνετε κράτηση για τον μέγιστο αριθμό. Αν έχετε το budget, δοκιμάστε να βρείτε έναν χώρο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερος και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους επισκέπτες, ώστε να έχετε την πολυτέλεια να προσκαλέσετε επιπλέον επισκέπτες.



3) Μάθετε πώς να διαιρέσετε τη λίστα

guest-list

Δεδομένου ότι εμπλέκονται και οι δύο οικογένειες, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να διαιρέσετε τη λίστα καλεσμένων, δηλαδή τον αριθμό των επισκεπτών τόσο από την πλευρά της νύφης όσο και από την πλευρά του γαμπρού. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσετε είναι να συγκεντρώσετε την οικογένεια και να αποφασίσετε συλλογικά, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ή χάος. Το καλύτερο στοίχημα είναι να παίξετε με ασφάλεια και να διαιρέσετε εξίσου μεταξύ των επισκεπτών με το μισό από την πλευρά της νύφης και το μισό από την πλευρά του γαμπρού. Οι γονείς συνήθως παίρνουν το ένα τέταρτο του μεριδίου, ώστε να μπορούν να προσκαλέσουν όποιον θέλουν. Αν και αυτό είναι εξαιρετικά υποκειμενικό.


4) Κάντε μια λίστα προτεραιότητας

guest-list

Με αυτό εννοούμε ότι απλά πρέπει να επιλέξετε πρώτα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάντε 2 λίστες: μια λίστα Α και μια λίστα Β.

Η λίστα Α θα περιέχει τα ονόματα εκείνων που είναι πιο κοντά σας, δηλαδή εκείνων των οποίων η παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγάλη γιορτή σας, όπως τα μέλη της οικογένειας και οι στενοί φίλοι. Ο πρώτος γύρος προσκλήσεων τους πηγαίνει τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα.

Η λίστα Β έχει τα ονόματα εκείνων που σας ενδιαφέρουν και θα θέλατε να είστε παρόντες στον γάμο σας, αλλά και πάλι η παρουσία τους δεν είναι απολύτως κρίσιμη, όπως συνάδελφοι, μακρινή οικογένεια κλπ. Στείλτε τους τις προσκλήσεις σας αφού αρχίσετε να λαμβάνετε επιβεβαίωση από τους επισκέπτες της λίστας Α. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπερβείτε το μέγιστο αριθμό ή το budget σας.


5) Ορισμός αυστηρού κανόνα

guest-list

Ορίστε ένα κριτήριο για να εισαχθούν στη λίστα. Ακούγεται σκληρό αλλά αποτελεσματικό. Για παράδειγμα: εάν δεν θέλετε παιδιά στο πάρτι

αν δεν έχετε συναντηθεί ή μιλήσει ποτέ

αν δεν έχετε μιλήσει με κάποια άτομα εδώ και πολύ καιρό

◆ απόμακροι συγγενείς

κόψτε τους όλους από την λίστα. Είναι αποτελεσματικό. Αυτό μπορεί να είναι ακραίο, αλλά και πάλι υποκειμενικό. Ελπίζουμε ότι θα σας δώσει μια ιδέα για μερικούς από τους δικούς σας αυστηρούς κανόνες!


6) Ορισμός ορίων

Δεν χρειάζεται να είστε γενναιόδωροι με τις προσκλήσεις αν δεν μπορείτε να τις αντέξετε οικονομικά. Αυτό σημαίνει να μάθετε να λέτε "όχι" σε φίλους και συγγενείς και επιπλέον επισκεπτών. Αυτός είναι ο γάμος σας και μπορείτε να αποφασίσετε εσείς ποιος είναι σημαντικός και ποιος όχι. Θέστε τα όριά σας.


7) Οργανωθείτε

Το κλειδί για να μην το χάσετε εντελώς σε αυτή τη διαδικασία είναι να παραμείνετε εστιασμένοι και να παρακολουθείτε τα πάντα. Πολλά ζευγάρια το βρήκαν πραγματικά χρήσιμο να χρησιμοποιήσουν ένα excel, ώστε να μπορούν να σημειώνουν και να τσεκάρουν τα πράγματα καθώς προχωρούν. Μπορείτε να το κάνετε και εσείς! Προσπαθήστε να παρακολουθείτε και τις επιβεβαιώσεις από την λίστα Α. Ώστε να γνωρίζετε ποιον πρέπει να εξετάσετε στη συνέχεια στη λίστα Β σε περίπτωση ακύρωσης.

guest-list

36 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page