top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVictoria

Εντυπωσιακές νυφικές ανθοδέσμες και τι να επιλέξεις ανάλογα την εποχή!

Έγινε ενημέρωση: 28 Ιαν 2021



Η νυφική ανθοδέσμη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γαμήλια σύμβολα και σημαίνει τη χαρά και την ευτυχία που θα βιώσει το ζευγάρι στο γάμο του, την καινούργια φάση της σχέσης που σηματοδοτεί το μυστήριο του γάμου. Είναι αυτό το αξεσουάρ που θα δώσει χρώμα και προσωπικότητα στην εμφάνισή σου. Συνήθως η επιλογή της ανθοδέσμης είναι σχετική με την επιλογή των λουλουδιών της διακόσμησης. Ότι και να αποφασίσεις, φρόντισε να μη χάσεις το στυλ σου και διάλεξε μια ανθοδέσμη που θα σε αντιπροσωπεύει. Για να σε διευκολύνουμε, συγκεντρώσαμε πολλές εντυπωσιακές νυφικές ανθοδέσμες για να σου δώσουμε την έμπνευση που ψάχνεις. Να έχεις στο μυαλό σου ότι η γαμήλια ανθοδέσμη θα πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ του νυφικού, με το χρώμα του αλλά και με τον λουλουδένιο διάκοσμο της εκκλησίας.



Παστέλ σε ήπιους τόνους ή έντονες αποχρώσεις classic τριαντάφυλλα & αγριολούλουδα συνθέτουν το πιο παραμυθένιο νυφικό μπουκέτο, που θα δέσει αρμονικά με το concept του γάμου σας! Πιο συγκεκριμένα, ένα μπουκέτο με πορφυρά τριαντάφυλλα εκφράζει πάθος και φλογερή αγάπη, ενώ χρώματα όπως σωμόν και βαθύ ροζ εκφράζουν ευγνωμοσύνη για το ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό. Το λευκό, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα λουλούδια, εκφράζει τα αθώα και αγνά συναισθήματα. Οι τουλίπες, ειδικά οι λευκές, εκφράζουν την αθάνατη αγάπη, ενώ οι κρίνοι (λίλιουμ) σε λευκό χρώμα, μιλάνε για αγνότητα και αθώα αισθήματα. Οι μαργαρίτες συμβολίζουν το ρομαντικό και αθώο πνεύμα, το γαρύφαλλο εκφράζει τα φιλικά αισθήματα (ιδιαίτερα το ροζ) ενώ το κόκκινο γαρύφαλλο το ανεκπλήρωτο ερωτικό πάθος.


Εμπνευστείτε μέσα από τις εικόνες και απολαύστε τη διαδικασία της προετοιμασίας σας, επιλέγοντας αρκετό καιρό πριν αποφασίσετε να σχεδιάσετε τον γάμο σας, τις νυφικές ανθοδέσμες που σας αρέσουν. Είτε πρόκειται για ανοιξιάτικο-καλοκαιρινο γάμο ή φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο γάμο, οι ιδέες είναι όλες πρωτότυπες και εντυπωσιακές!



Ανοιξιάτικος – Καλοκαιρινός γάμος


Εάν σχεδιάζετε γάμο την άνοιξη ή το καλοκαίρι κρατήστε στην εκκλησία μοναδικά νυφικά μπουκέτα από παιώνιες για τύχη και ζωντάνια στην αγάπη και τον έρωτα σε λευκό και ροζ χρώμα, πολύχρωμες ορτανσίες, διαχρονικά τριαντάφυλλα, κομψές τουλίπες, ντάλιες, πανέμορφες νεραγκούλες της αγάπης και ζέρμπερες. Ο άσπρος κρίνος, ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για τον γάμο, χαρίζει μεγαλοπρέπεια και απλότητα. Για τους πιο ψαγμένους τα άνθη από μανόλια με ένα κατάλληλο δέσιμο συνθέτουν μία ξεχωριστή ανθοδέσμη.


Στολίστε τη νυφική σας ανθοδέσμη με ελληνική φύση: τουλίπες, ντάλιες, μπιγκόνιες, λεμονανθούς, πασχαλιές, ανεμώνες, λεβάντα, μαργαρίτες, ορτανσίες και μανόλιες σε συνδυασμό με ανοιξιάτικη πρασινάδα και φύλλα, παστέλ τριαντάφυλλα και ασημένια λουλουδάκια.


Αν έχεις επιλέξει να κάνεις ένα καλοκαιρινό γάμο τότε πρέπει να σε πληροφορήσουμε πως ο λαμπερός ήλιος θα σου προσφέρει και λαμπερά λουλούδια με ζωντανά χρώματα. Γλαδιόλα, ιβίσκοι, γιασεμιά, πλούσιες βουκαμβίλιες, μάντολες και αγριολούλουδα σε χαρούμενο συνδυασμό χρωμάτων για ένα καλοκαιρινό νυφικό μπουκέτο ειδικά σε έναν γάμο σε κτήμα ή στην εξοχή.



Φθινοπωρινός – Χειμωνιάτικος γάμος


Αν από την άλλη έχεις διαλέξει το μελαγχολικό φθινόπωρο τότε θα κινηθείς σε πιο ήπια χρώματα. Το μπουκέτο σου μπορεί να έχει σαν βάση ορισμένα αποξηραμένα λουλούδια και να ολοκληρωθεί από ορχιδέες, υάκινθους, λυσίανθους, ίρις, ακακίες ή για έναν καλαίσθητο φθινοπωρινό γάμο ιδανικές επιλογές θα ήταν κυκλάμινα, μπιγκόνιες, ανεμώνη και αρχοντικές ορτανσίες.


Αν είσαι παιδί του χειμώνα τότε αποχρώσεις του λευκού, του χρυσού, του μοβ και του κόκκινου θα σε εμπνεύσουν. Μοναδικές επιλογές αυτής της εποχής είναι οι γαρδένιες, οι ανεμώνες, οι παπαρούνες, οι καμέλιες, οι λυσίανθοι, τα λευκά τριαντάφυλλα, οι κόκκινες καμέλιες ή αμαρυλλίδες, αλεξανδρινό, γκι και κλαριά ελάτου.


Tip 1: Το Γυψόφυλλο που ταιριάζει περισσότερο σε ρομαντικούς γάμους, είναι οικονομικό και το βρίσκεις όλο τον χρόνο, μπορεί να στολίσει από μόνο του τη νυφική ανθοδέσμη και είναι ιδιαίτερα όμορφο κι έτσι.


Tip 2: Στη νυφική σας ανθοδέσμη μπορείτε να συμπεριλάβετε φύλλα ελιάς, ευκάλυπτου και πρασινάδα και φυσικά τα κλασικά τριαντάφυλλα και ορχιδέες που τα βρίσκεις όλες τις εποχές.



Μην φοβηθείτε το διαφορετικό και τολμήστε λουλούδια που δεν αποτελούν ασφαλείς επιλογές για έναν γάμο. Η ώρα η καλή!


*Πηγή εικόνων: Unsplash

54 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page