top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAntigoni

Γαμπριάτικα υποδήματα, κλασσικό ή εναλλακτικό στυλ;


groom-shoe-mydreamfulwedding

Πριν από λίγο καιρό είχαμε μιλήσει για τις ονειρεμένες γόβες και τα εναλλακτικά παπούτσια της νύφης. Σημαντικό κεφάλαιο για κάθε γυναίκα! Θυμηθείτε τα άρθρα: Premium Handmade Shoes By Kotsonas

Alternative Bridal Shoes! Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα αντίστοιχο σημαντικό κεφάλαιο που αφορά τον γαμπρό, τα υποδήματά του για την ξεχωριστή σας μέρα! Θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου το κλασσικό – παραδοσιακό στυλ αλλά και το εναλλακτικό στυλ για τους πιο τολμηρούς γαμπρούς που επιθυμούν μια διαφορετική πινελιά στο ντύσιμό τους. Εσύ τι τύπος είσαι;

Πάμε να ξεκινήσουμε!

Oxfords - “Old Time Classic”

Στα παλιά τα χρόνια και συγκεκριμένα τον 17ο αιώνα, τα ανδρικά υποδήματα ήταν μόνο οι μπότες με σφιχτά κουμπιά αντί για κορδόνια. Όπως είναι λογικό οι άντρες είχαν κουραστεί από αυτές τις μπότες και έτσι, ήρθαν τα παπούτσια Balmoral. Πρώτη τους εμφάνιση ήταν στη Σκωτία και την Ιρλανδία και πήραν το όνομα "Balmoral" μετά το κάστρο Balmoral. Διαδόθηκαν πολύ γρήγορα από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έτσι έγιναν γνωστά σε όλο το κόσμο ως παπούτσια της Οξφόρδης - Oxford Shoes.

Είναι το απόλυτο παπούτσι για τους γάμους. Τα Oxfords αποτελούν τη βάση των περισσότερων δετών, δερμάτινων ανδρικών παπουτσιών. Αυτό που τα χαρακτηρίζει από τα υπόλοιπα είναι ότι η γλώσσα του παπουτσιού μένει τελείως κρυμμένη κάτω από το σφιχτό δέσιμο, κάτι το οποίο τους προσδίδει αυστηρότητα. Έχουν μακριά μύτη, τα χρώματα ποικίλουν όπως μαύρο, καφέ, σκούρο μπλε και ταιριάζουν απόλυτα με slim fit κοστούμια.


ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (κλικ στην εικόνα για τις καλύτερες τιμές)

Derbies

Πρόκειται για την προσαρμογή των Oxfords σε μια πιο ανάλαφρη version η οποία τα κατεβάζει λίγο στην κλίμακα του dressy look. Η διαφορά με τα κλασσικά Oxfords είναι ότι η γλώσσα τους είναι εμφανής κάτω από τα κορδόνια. Τα Derby παπούτσια έχουν συνήθως μακριά μύτη, αλλά βγαίνουν και με στρογγυλή η οποία χαρίζει casual αέρα.




Βrogues

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παπουτσιών Brogues - είτε Oxfords είτε Derbies – είναι οι μικρές τρυπούλες που σχηματίζουν γεωμετρικά μοτίβα, δίνοντάς τους χαρακτήρα και στιλ. Υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές, άλλοτε με πιο φορτωμένα σχέδια και άλλοτε πιο minimal. Τα Brogues συγκαταλέγονται και αυτά στα casual, αλλά αφορά αδιαμφισβήτητα ένα γαμπριάτικο υπόδημα.

groom-Shoes-mydreamfulwedding

Monks

Τα λουράκια με κούμπωμα τα λεγόμενα monk straps παίρνουν τη θέση στα κορδόνια. Το παπούτσι Monk είναι ένα πολύ δημοφιλές, πρόσφατα έχει συγχωνευτεί τις επίσημες κομψές γραμμές των Oxford Shoes. Θα τα βρεις σε διάφορα χρώματα (μαύρο – καφέ), δέρμα ή σουέτ για κάθε στυλ. Μπορείς να τα βρεις με ένα κούμπωμα (monk) ή και με 2 κουμπώματα (double monk). Το μονό λουράκι μοιάζει πιο συντηρητικό σε αντίθεση με το διπλό, που μπορεί να ολοκληρώσει μια πιο fashion-forward εμφάνιση.


ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.casualshoes.gr



Converse

Τα κλασσικά σούπερ άνετα και αγαπημένα σου σταράκια της Converse δεν μπορούν να φορεθούν μόνο σε ένα καθημερινό ντύσιμο αλλά μπορούν να φορεθούν και σε μια μοναδική περίσταση όπως ο γάμος! Την αρχή την έκαναν οι γαμπροί που ήθελαν πιο άνετο και χαλαρό στυλ, όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους στις γυναίκες. Επομένως εάν σε εκφράζει το πιο άνετο στυλ, μην το σκέφτεσαι καθόλου! Φόρα τα σταράκια σου και παντρέψου την αγαπημένη σου!


Στο DELIKARIS SPORT μπορείς να βρεις τα αγαπημένα σου All Star ΑΠΌ 49,00 €




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ : www.delikaris-sport.gr



Loafers

Loafers-mydreamfulwedding

Είσαι φαν του ιταλικού στιλ; Η λύση είναι τα μοκασίνια όπου θα σου δώσουν τον ιταλικό αέρα που χρειάζεσαι την ημέρα του γάμου σου. Αρχικά σχεδιάστηκε από την εταιρία Wildsmith Shoes – κατασκευαστής χειροποίητων υποδημάτων υψηλής ποιότητας στην Αγγλία. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1847 από την ομάδα συζύγων, Matthew και Rebecca Wildsmith και σύντομα έγινε το αγαπημένο στυλ παπουτσιών. Τα σκούρα χρώματα, η δερμάτινη υφή και το τακούνι είναι μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα loafers πιο κομψά. Ρίξε μια ματιά τα Gucci Loafers, που έδωσαν στα μοκασίνια ιδιαίτερη γοητεία. Με την εμφάνιση των στυλ vintage και hipster τα loafers επιστρέφουν στη μόδα.




Boots

Για τις πιο extreme περιπτώσεις όπως boho style, cowboy style, rock - punk style, εάν είναι αυτός ο τύπος σας και έχετε οργανώσει το στυλ του γάμου σας με κάτι από τα παραπάνω τότε σίγουρα θα φορέσετε τις ανάλογες μπότες! Και οι δύο σας μπορείτε να βρείτε αντίστοιχες ιδιαίτερες μπότες που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες!


Σε οποιοδήποτε μαγαζί της περιοχής σου μπορείς να βρεις το ζευγάρι που σου αρέσει για την ημέρα του γάμου σου. Στα ακόλουθα μαγαζιά μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε κλασσικά αλλά και εναλλακτικά υποδήματα:

More ideas: Shoes for the groom

28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page