top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVictoria

Ανανέωση όρκων γάμου: Γιατί θα ήταν υπέροχο να πείτε το «δέχομαι» ξανά!

Έγινε ενημέρωση: 28 Ιαν 2021


Με την ανανέωση των όρκων, γιορτάζετε την επέτειό σας, την ένωση σας, τον γάμο σας. Μην ξεχνάτε ότι μια ανανέωση ορκωμοσίας μπορεί να είναι το καλύτερο δώρο για μια επέτειο γάμου! Αν ήρθε το πρώτο μωρό (που συνήθως είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για ένα ζευγάρι), αν νιώθετε ότι ως σύντροφοι έχετε κάπως απομακρυνθεί μεταξύ σας ή αν περάσατε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, η ανανέωση όρκων είναι μια πολύ ρομαντική κίνηση που θα δείξει ότι νοιάζεστε, ότι είστε αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και ότι δεν σκοπεύετε οι δυσκολίες και τα προβλήματα να σας αποξενώσουν ή και να σας χωρίσουν. Αφήστε την αγάπη σας να γίνεται ισχυρότερη μέσα από τα χρόνια που περνάνε.


Μερικοί από τους λόγους που θα ήταν ιδανική αφορμή για να ανανεώσετε τους γαμήλιους όρκους σας είναι επειδή ο γάμος σας ήταν πολύ συνηθισμένος και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, ίσως είναι η επέτειος του γάμου σας (5,10,20,50 χρόνια μαζί;), ίσως να θέλετε να ανταλλάξετε όρκους για μια ζωή σε μια όμορφη, ειδυλλιακή τοποθεσία, ίσως γιατί ο γάμος σας πραγματοποιήθηκε το χειμώνα και τώρα θέλετε να το κάνετε κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες, ίσως γιατί τελικά όταν παντρευτήκατε, δεν ήταν παρών ή δεν υπήρχαν ακόμα κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα και θέλετε να μοιραστείτε τη χαρά μαζί τους…

Ορίστε μία συγκεκριμένη ημερομηνία (την επέτειο γάμου ή της γνωριμίας σας, τα γενέθλια του παιδιού σας ή οποιαδήποτε άλλη μέρα) και κάντε το πράξη σε μία δική σας προσωπική στιγμή, σε ένα ρομαντικό δείπνο, σε μια μικρή σας απόδραση και εκδρομή ή αν είστε από τους ρομαντικούς, μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, ως έκπληξη στη σύζυγό σας, είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσει! Φροντίστε οι όρκοι να είναι δικοί σας (δεν έχει νόημα να τους αντιγράψετε από το ίντερνετ, τα περιοδικά ή τα βιβλία), μιλήστε μέσα από την καρδιά σας, με ειλικρίνεια και αγάπη. Σημασία δεν έχει να δώσετε ψεύτικες εντυπώσεις αλλά να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Να βρείτε όλα αυτά τα μικρά, τα καθημερινά που σας ενώνουν και να δείξετε πόσο σημαντικά σας είναι. Βάλτε τη φαντασία, την ευαισθησία και την αγάπη σας με λίγες δόσεις ρεαλισμού και δημιουργείστε κάτι που θα μείνει στον χρόνο! Οι νέοι σας όρκοι μπορεί να είναι χειροπιαστοί, απλοί, να έχουν χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, να μιλάνε για τρυφερές στιγμές και αναμνήσεις, για λάθη που έγιναν και που θα αποφευχθούν στο μέλλον, για όνειρα και μελλοντικά σχέδια, να είναι αυτοί οι όρκοι που θα σας δώσουν δύναμη και χαρά για να συνεχίσετε μαζί για πάντα! Όρκοι που θα σας δείξουν πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά που έχετε ζήσει μέχρι τώρα αλλά και θα τονίσουν πόσα πολλά ωραία έχετε μπροστά σας να ζήσετε!

You still do and always will… It gets better with age!

578 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page