top of page

Τι ισχύει για τους γάμους από σήμερα 16/07/2021





Με την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα μας , τα ζευγάρια που ετοιμάζουν τον γάμο τους ανησυχούν για το τι αλλαγές πρόκειται να βιώσουν τόσο εκείνοι όσο και οι καλεσμένοι τους.


Με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, οι υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Να υπενθυμίσουμε πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι. Επίσης το όριο των 300 καλεσμένων ισχύει από την 1η Ιουλίου μέχρι νεωτέρας, ενώ από την 28η Ιουνίου έχει καταργηθεί και το όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας. Δυστυχώς ο χορός δεν επιτρέπεται παρά μόνο στο νεόνυμφο ζευγάρι κατά την είσοδό του.



Στα κλειστά κέντρα διασκέδασης όπου θα γίνεται ένας γάμος θα μπορούν να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι .


Οπως αναφέρει το ΦΕΚ η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:


– πιστοποιητικό εμβολιασμού.

– βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης

– πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

- ανήλικοι με self test.


Παράλληλα επιτρέπονται 10 άτομα ανά τραπέζι ενώ η μάσκα από πελάτες και προσωπικό είναι υποχρεωτική κατά την χρόνο αναμονής.


Αντίθετα οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης (καφέ, εστιατόρια, χώροι δεξιώσεων, κυλικεία, αναψυκτήρια κοκ,), συμπεριλαμβανομένων των αεριζόμενων στοών που διαθέτουν ανοικτές εισόδους και εξόδους, είναι ανοικτοί για τον καθέναν και χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης rapid test.


Για περαιτέρω διευκρινίσεις τα ζευγάρια θα ήταν καλό να επικοινωνήσουν με τον χώρο που θα διοργανώσουν τον γάμο τους.


359 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page