top of page

Πώς να καθαρίσετε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας;

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιουν 2021


engagement ring

Ενώ μπορείτε πάντα να πάτε το διαμαντένιο δαχτυλίδι σας σε έναν κοσμηματοπώλη για επαγγελματικό καθαρισμό, είναι ωραίο να γνωρίζετε πώς να καθαρίσετε το δαχτυλίδι σας μόνες σας. Ο τακτικός καθαρισμός στο σπίτι θα κρατήσει το δαχτυλίδι σας λαμπερό και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.




Η καθημερινή φθορά συσσωρεύει στρώματα λαδιού, σκόνη και καλλυντικών κατάλοιπων στην επιφάνεια της πέτρας. Οι βρώμικοι δακτύλιοι είναι ένα "έδαφος" αναπαραγωγής για βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμός του δέρματος αποχρωματισμό των μετάλλων και "ξύσιμο" των λίθων, οπότε γνωρίζοντας πως να καθαρίσετε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας στο σπίτι είναι σημαντικό να το κρατήσετε καλύτερο και απαλλαγμένο από μικρόβια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οικιακοί καθαρισμοί δεν αποτελούν αντικατάσταση της επαγγελματικής συντήρησης. Όμως μπορείτε εύκολα να αποκαταστήσετε τη λάμψη μόνοι σας.


Το καλύτερο καθαριστικό κοσμημάτων σε αυτή την περίπτωση είναι το απλό σαπούνι πλυσίματος πιάτων. Θα χρειαστείτε επίσης: ένα μπολ, ζεστό νερό, μια οδοντόβουρτσα μαλακής τρίχας και ένα απαλό βαμβακερό πανί. Θυμηθείτε να αποφύγετε τα σκληρά οικιακά καθαριστικά και απολυμαντικά τα οποία μπορούν πραγματικά να κάνουν περισσότερη ζημιά παρά καλό στο διαμάντι σας.


καθαρισμός δαχτυλίδι αρραβώνων

Πώς να καθαρίσετε δαχτυλίδια διαμαντιών στο σπίτι;

Αν το δαχτυλίδι σας έχει λερωθεί από κοινά καλλυντικά για παράδειγμα, λακ, λοσιόν, μακιγιάζ ή άρωμα ένας απλός καθαρισμός στο σπίτι θα φέρει πίσω τη λάμψη του. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα διαμαντένια δαχτυλίδια είναι να φτιάξετε ένα διάλειμμα με ζεστό νερό (σχεδόν ζεστό) και σαπούνι πιάτων. Μουλιάστε το δαχτυλίδι σας για περίπου 20 έως 40 λεπτά, βουρτσίστε απαλά την πέτρα με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε.

Τα προϊόντα που ενυδατώνουν είναι ακριβώς αυτό που προσπαθείτε να αποφύγετε για το δαχτυλίδι σας. Όσο για το στέγνωμα του δαχτυλιδιού σας, αποφύγετε τις χαρτοπετσέτες. Μπορούν να ξύνουν το μέταλλο. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί από βαμβάκι ή αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.


δαχτυλίδι αρραβώνων καθαρισμός

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το δαχτυλίδι μου;

Για να διατηρήσετε το δαχτυλίδι σας στα καλύτερά του, προσπαθήστε να το καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα. Περίπου δύο φορές το χρόνο, ωστόσο, είναι καλό να το καθαρίσετε στον κοσμηματοπώλη σας. Ακόμα πιο συχνά αν το δαχτυλίδι σας χρειάζεται περισσότερη συντήρηση. Εάν όμως είστε πολύ δραστήριες σε εξωτερικούς χώρους, στην κουζίνα ή σε "βαριές" εργασίες γενικότερα και το δαχτυλίδι σας έρχεται σε συχνή επαφή με άλλα υλικά, είναι καλύτερο να το καθαρίσετε στους κοσμηματοπώλες χρησιμοποιώντας προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας που θα αποκαταστήσουν τη λάμψη της πέτρας με ασφάλεια.


engagement ring

Τι να μην χρησιμοποιήσετε κατά τον καθαρισμό του διαμαντένιου δαχτυλιδιού σας;

Το μόνο χειρότερο από ένα δαχτυλίδι που έχει χάσει τη λάμψη του είναι ένα δαχτυλίδι που έχει υποστεί ζημιά λόγω ακατάλληλης φροντίδας. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά όπως χλωρίνη, χλώριο και ακετόνη. Αυτές οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να σπάσουν μερικά από τα βασικά μέταλλα στο δαχτυλίδι σας. Επίσης, ποτέ μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος λειαντικών προϊόντων όπως οδοντόκρεμα, σόδα ψησίματος ή καθαριστικά σε σκόνη, τα οποία μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τα μέταλλα, ιδιαίτερα το χρυσό.


engagement ring


28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page