top of page

Αδιάκριτα σχόλια που θα ακούσεις για τον γάμο σου


Μεταξύ των συγχαρητηρίων και των ευχών από τους αγαπημένους σας, μπορεί επίσης να ακούσετε ένα ή δύο σχόλια που θεωρούνται αγενή, ενοχλητικά ή απογοητευτικά. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει άσχημη πρόθεση, μερικές ερωτήσεις μπορεί να σας αφήσουν άφωνους ή αβέβαιους για το πώς να απαντήσετε. Για να βοηθήσουμε να ανταπεξέλθεις σε δύσκολες καταστάσεις, συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες αγενείς ερωτήσεις γάμου ή σχόλια που μπορεί να ακούσετε, μαζί με τον τρόπο που πρέπει να απαντήσετε . Φυσικά, να θυμάστε ότι κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Η διακριτικότητα ενθαρρύνεται, ειδικά επειδή είναι η ώρα σας να λάμψετε. Αλλά αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση, χρησιμοποιήστε αυτά τα παραδείγματα για να δημιουργήσετε μια σεβαστή σταθερή απάντηση.


Είσαι σίγουρος / σίγουρη ότι είσαι έτοιμος / έτοιμη να παντρευτείς;


Μετάφραση: Συνηθισμένη ερώτηση από ανύπαντρους, αυτό το είδος ερώτησης θα μπορούσε να είναι μια προβολή των δικών τους φόβων - δεν είναι σε θέση να δεσμευτούν για μια ζωή, οπότε είναι δύσκολο να μπουν στην θέση σου.


Τι να πείτε: Αποπνεύστε εμπιστοσύνη και να μην αφήνετε περιθώρια σε κανέναν να σας πει εάν εσείς και το έτερόν σας ήμισυ είστε με οποιοδήποτε τρόπο απροετοίμαστοι για το μεγάλο βήμα. Πείτε, "Είμαστε απόλυτα ερωτευμένοι και έτοιμοι να είμαστε μαζί για πάντα".


Πρέπει να σας πάρω δώρο;


Μετάφραση:Ο καλεσμένος μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με το όλο σκηνικό ενός γάμου . Είναι επίσης πιθανό οι επισκέπτες να αντιμετωπίζουν κάποιες οικονομικές δυσκολίες, οπότε προσπαθήστε να τους κάνετε να νιώσουν πως δεν σας ενδιαφέρει το δώρο όσο η παρουσία. Φυσικά το να μην φέρει έστω και μια κορνίζα ο καλεσμένος, ειδικά αν είναι πολύ κοντινό σας άτομο και γνωρίζει καιρό για τον γάμο, είναι μεγάλη αγένεια και δείχνει πως δεν σας υπολογίζει όσο νομίζατε, αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε επόμενο άρθρο.


Τι να πείτε: "Ευχαριστούμε για την σκέψη! Κανένα δώρο δεν είναι απαραίτητο , θα μας τιμήσει απλά η παρουσία σας ".





Είστε πολύ λίγο καιρό μαζί.


Μετάφραση: Είστε μόλις λίγους μήνες μαζί, οπότε τα νέα μπορεί να είναι σοκ για μερικούς. Το άτομο που το λέει αυτό, πιθανώς αμφιβάλλει για το αν θα έχετε χρόνο να επεξεργαστείτε μια τόσο μεγάλη απόφασή.


Τι να πείτε: Διαβεβαιώστε τους ότι, αν και είστε λίγο καιρό μαζί, τα έχετε όλα κανονισμένα τέλεια. Να δείχνετε ήρεμοι - εάν φαίνεστε πολύ ενθουσιασμένοι τους δείχνετε ότι βιάζεστε και κάνετε πράγματα πάνω στον ενθουσιασμό σας.


Αν αυτός ήταν ο δικός μου γάμος.


Μετάφραση: Οι φίλοι και συγγενείς μπορεί να πιστεύουν ότι βοηθάνε λέγοντας συνεχώς τι θα έκαναν στην περίπτωσή σας, ενώ στην πραγματικότητα σας αγχώνουν. Κατά βάθος, προσφέρουν συμβουλές από αγάπη, ακόμα κι αν δεν ακούγεται έτσι.


Τι να πείτε: Ευχαριστείστε για τις συμβουλές και ενημερώστε τους πως όλα είναι κανονισμένα.


Για να δω το δαχτυλίδι αν είναι διαμάντι.


Μετάφραση: Σχεδόν οποιοδήποτε δαχτυλίδι σχολιάζεται, είτε γιατί είναι πολύ μεγάλο το διαμάντι, είτε γιατί είναι πολύ μικρό, είτε γιατί είναι διαμάντι είτε γιατί είναι απλά ζιργκόν. Αυτό αναμφίβολα πηγάζει από ζήλια και το δαχτυλίδι είναι απλά ένα αντικείμενο που τους επιτρέπει να βγάλουν την κακία τους.


Τι να πείτε: Πραγματικά δεν δίνουμε βάση σε αντικείμενα όπως τα δαχτυλίδια, αλλά μονάχα στην αγάπη μας.


Θα με καλέσεις οπωσδήποτε.


Μετάφραση: Δεν χρειάζεται να μεταφραστεί αυτό - αυτό το άτομο θέλει απλώς να παρευρεθεί στο πάρτι. Μην εκπλαγείτε όταν ένας περίεργος συνάδελφος, κουτσομπόλης γείτονας ή τριτοξάδερφος ζητήσει να παρευρεθεί.


Τι να πείτε: Αντί να αναβάλλετε την αμηχανία με μια αδέξια φράση όπως "Δεν έχουμε οριστικοποιήσει ακόμη τη λίστα", απλά πείτε τους κάτι σαν: "Έχουμε ένα προϋπολογισμό λίγο περιορισμένο, έτσι ώστε η λίστα των καλεσμένων μας να είναι κυρίως στενή οικογένεια".


Πειράζει να φέρω και ένα φίλο μαζί;


Μετάφραση: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αυτονόητο ότι δεν θα έρθουν μόνοι τους στον γάμο ακόμα και αν δεν έχουν ταίρι οπότε σου λένε θα έρθω μαζί με την Λίτσα που γνώρισα προχθές σε ένα μπαρ ή με την μαμά μου γιατί έχει καιρό να βγει βόλτα.


Τι να πείτε: "Λυπάμαι που δεν ήταν σαφέστερο και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έρθεις, αλλά η λίστα καλεσμένων μας είναι περιορισμένη. "


Πότε θα βάλετε μπρος για παιδάκι ;


Μετάφραση: Η χαρά ενός γάμου αφήνει μερικούς ανθρώπους υπερβολικά ενθουσιασμένους για το επόμενο τεράστιο γεγονός της ζωής: τη δημιουργία οικογένειας. Στις μέρες μας όμως τέτοιες ερωτήσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Δεν παντρεύονται όλοι για να κάνουν παιδιά και δεν ξέρετε ποτέ τι αντιμετωπίζει το κάθε ζευγάρι.


Τι να πείτε: "Μόλις παντρευτήκαμε οπότε δεν έχουμε τέτοια σχέδια ακόμα. Όταν και αν το αποφασίσουμε, είναι κάτι που δεν αφορά κανέναν εκτός από εμάς τους δύο"

26 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page