top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVictoria

Πώς να ανανεώσετε την σχέση σας. Ποτέ δεν είναι αργά να ερωτευτείτε απ’ την αρχή!

Έγινε ενημέρωση: 25 Ιαν 2021



Οι πρώτες ημέρες ενός γάμου λέγεται ότι είναι μερικές από τις ευκολότερες και πιο ρομαντικές ημέρες της συζυγικής ζωής. Δεν είναι καμία έκπληξη ότι πολλά ζευγάρια επιθυμούν να δημιουργήσουν εκείνες τις ημέρες σε κάποιο σημείο στο γάμο τους. Εκείνη την σπίθα, την οικειότητα, το πάθος! Από την μία, η δύσκολη καθημερινότητα και οι προκλήσεις μέσα σε αυτή, που σίγουρα κάνουν τα πράγματα ταραχώδη, και από την άλλη, η πατρότητα και η μητρότητα που φέρνει σκαμπανεβάσματα των ορμονών και κουκουλώνει τον ρομαντισμό.


Μην επιτρέψετε όμως στον εαυτό σας να μείνουν στάσιμα τα πράγματα μεταξύ σας, όσο κι αν η ανίερη, πληκτική και μη πολλά υποσχόμενη ρουτίνα σας απειλεί. Με θέληση και προσπάθεια από κοινού, θα καταφέρετε να είστε περήφανοι κι οι δύο για το γάμο σας, για τον/την σύντροφό σας, αλλά και τον εαυτό σας!


Προσπαθήστε να ανακαλύψετε ξανά τα συναισθήματα που είχατε κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του γάμου σας. Ένα (ξανά) πρώτο ραντεβού που θα καταλήξει σε μια μοναδική βραδιά, μια διασκεδαστική δραστηριότητα ή ένα ταξίδι, μοιραστείτε αγαπημένες σας κοινές αναμνήσεις μέσα από παλιά άλμπουμ φωτογραφιών, σημειώσεις αγάπης και κάρτες γενεθλίων. Μην πάτε στα επαγγελματικά δείπνα που μπορείτε να αποφύγετε και προτιμήστε να μείνετε σπίτι οι δύο σας και να βρεθείτε πιο κοντά. Φιληθείτε σε κάθε ευκαιρία όπως άλλωστε κάνατε και παλιά. Κάντε αυτά που συνηθίζατε να κάνετε και περνάγατε καλά! Είναι καιρός να τα ανακαλύψετε ξανά!


Αφιερώστε χρόνο ο ένας για τον άλλον, κάντε ο ένας τον άλλο προτεραιότητα. Όλοι μας έχουμε εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, το πώς θα τις διαθέσουμε κάνει τη διαφορά. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο, ακόμα και αν δεν ξεπερνάει μερικά λεπτά, για να μιλήσετε και να επανασυνδεθείτε. Ακόμα και αν πάτε στην καφετέρια της γειτονιάς σας ή στο γυμναστήριο μαζί, βοηθάει στο να δεθείτε και άλλο και να τονώσετε τη σχέση σας.


Μην παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι σημαντικό βαρόμετρο για τη σχέση. Το ζευγάρι επιβάλλεται να φροντίζει τη σεξουαλική του ζωή γιατί δένεται ακόμα περισσότερο, τονίζει την εμπιστοσύνη αλλά και την επιβεβαίωση μέσα στη σχέση και φυσικά απομακρύνει και τον κίνδυνο της απιστίας. Ακόμα κι όταν υπάρχουν παιδιά, οικονομικά προβλήματα ή σωματική κόπωση, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα “εμπόδια” σαν δικαιολογίες και να αναβάλλετε τη συνεύρεση με τον σύντροφό σας.

Μην διστάζετε να εκδηλώσετε την τρυφερότητα σας με αγγίγματα και χάδια, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει σεξ. Ένα άγγιγμα στην πλάτη ή μια αγκαλιά μπορούν να πουν πολύ περισσότερα από τα λόγια. Ακόμα κι όταν γύρω υπάρχει κόσμος και το ζευγάρι δεν μπορεί να πει πολλά, αυτές οι κινήσεις “φωνάζουν”: είμαι εδώ για σένα, σε σκέφτομαι και σ’ αγαπάω ακόμα κι όταν δεν είμαστε μόνοι μας, ακόμα κι όταν μας απασχολούν κι άλλα πράγματα.


Φροντίστε την εμφάνιση, την υγεία και την φυσική σας κατάσταση ακόμα και μέσα στο σπίτι. Το να φροντίζετε η εικόνα που βλέπει ο άλλος να είναι περιποιημένη, σημαίνει ότι σέβεστε στον εαυτό σας, τον άλλον αλλά και τη σχέση σας. Δεν εννοούμε πως αυτό θα πρέπει να γίνει εμμονή και αυτοσκοπός, αλλά καλό είναι να δίνετε λίγο σημασία για το τι βλέπει ο άλλος απέναντί του.


Βρείτε ενδιαφέροντα μεταξύ σας και πείτε ο ένας στον άλλον τι σας ευχαριστεί. Η καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, προϋποθέτει ενδιαφέρον για τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα του άλλου. Μην περιμένετε από τον άλλο να μαντέψει τις επιθυμίες σας. Μιλήσετε ανοιχτά στον/στην σύντροφό σας για το τι σας δίνει χαρά, τι σας ξεκουράζει και τι σας ευχαριστεί, χωρίς γκρίνια και υπονοούμενα.

Αποδράστε με τον/την σύντροφό σας. Ζητήστε ευγενικά από τους γονείς ή τα πεθερικά σας να σας κρατήσουν τα παιδιά και εκμεταλλευθείτε ένα Σαββατοκύριακο για να αποδράσετε από όλους και όλα! Το ζευγάρι έχει ανάγκη να περνά μόνο του χρόνο, ώστε να ανανεώσει τις δυνάμεις του και τη διάθεσή του και να επιστρέψει πιο ευδιάθετο στα παιδιά του. Να θυμίζετε στον εαυτό σας ότι όχι μόνο δεν πειράζει να είσαστε μακριά, πού και πού, από τα παιδιά σας, αλλά αντίθετα, κάτι τέτοιο, θα είναι και πολύ ευεργετικό για την ψυχολογία των παιδιών. Παιδιά και γονείς δεν θα πρέπει να είναι προσκολλημένοι μεταξύ τους.


Να διαφωνείτε και όχι να τσακώνεστε. Εξαιρετικά σημαντικό που αρκετά ζευγάρια παραβλέπουν, είναι η ανάγκη να μάθουν την “τέχνη” να διαφωνούν. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βλέπουν με ωριμότητα τις διαφωνίες τους, να σέβονται τη γνώμη του άλλου αλλά και να υπερασπίζονται το δικαίωμά του να την εκφράζει πολιτισμένα, όποια κι αν είναι αυτή. Έτσι, το ζευγάρι θα βγαίνει πάντα κερδισμένο, η επικοινωνία τους θα είναι μοναδική και η σχέση θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αναθερμανθεί μετά από κάθε διαφωνία.


Για εκείνα τα τραγούδια που κάποτε ήταν τα αγαπημένα σας και ίσως να πρέπει να τα ξαναθυμηθείτε…


Για εκείνη…


Για εκείνον…


115 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page