top of page
  • Εικόνα συγγραφέαVictoria

ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ: Ιδέες για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις!

Έγινε ενημέρωση: 28 Ιαν 2021



Η γαμήλια τούρτα αποτελεί την πιο γλυκιά ανάμνηση των νεονύμφων κυριολεκτικά! το πιο εντυπωσιακό γλυκό του dessert table ενός γάμου και ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της δεξίωσης που οφείλει να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας όχι μόνο γευστικά αλλά και αισθητικά. Στολίζει το κεντρικό τραπέζι κάθε γάμου, τραβώντας τα φλας των φωτογράφων, αλλά και κεντρίζοντας την προσοχή των καλεσμένων, ενώ το ζευγάρι την μοιράζεται όπως νωρίτερα μοιράστηκε την κοινή του ζωή! Άλλωστε, μετά από μια συναισθηματική ημέρα, η ώρα της δεξίωσης και η κοπή της γαμήλιας τούρτας είναι μια στιγμή που περιμένουν όλοι με πολλή ανυπομονησία. Ανατρεπτικά χρώματα, ευφάνταστα σχήματα και ιδιαίτεροι στολισμοί, μπορούν να αναβαθμίσουν το πρώτο γλυκό που θα μοιραστεί το νεόνυμφο ζευγάρι ενώ οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και τα αρώματα θα αφήσουν τη πιο γλυκιά ανάμνηση σε όλους! Η διακόσμηση της θα πρέπει να είναι προσεγμένη, σύμφωνα με την υπόλοιπη διακόσμηση του γάμου σας, και ασφαλώς, θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από ολόφρεσκα, ποιοτικά υλικά, να παραδοθεί στην ώρα της και φυσικά να κλέψει τις εντυπώσεις!


Για να παραδοθεί όμως στην ώρα της, θα πρέπει να ξεκινήστε 1-2 μήνες νωρίτερα με αρκετή έρευνα και δοκιμές ( αν φυσικά δεν έχετε το δικό σας ζαχαροπλαστείο που να εμπιστεύεστε απόλυτα ) με γνώμονα την ποιότητα, την αισθητική και φυσικά την τιμή. Δοκιμάστε διάφορα γλυκά και τούρτες ώστε να κάνετε την καλύτερη γευστική επιλογή. Ζητήστε να ετοιμαστεί το πολύ 2 ημέρες πριν την τελετή ώστε να εξασφαλίσετε την ποιότητά της και να αποφύγετε την κατάψυξή της. Αφήστε την παραδοσιακή λευκή τούρτα και δώστε την ευκαιρία στον chef να δημιουργήσει εντυπωσιακές συνθέσεις που θα κάνουν την διαφορά. Μην μένετε μόνο στην κλασική κρέμα αλλά επιλέξτε και από άλλες γεύσεις όπως καραμέλα, φιστίκι, φράουλα, στρατσιατέλα, τσιζ κέικ, τιραμισού, μπλακ φόρεστ, ινδική καρύδα και πολλές άλλες. Στην κορυφή της γαμήλιας τούρτας μπορείτε να βάλετε ένα ζαχαρωμένο διακοσμητικό (συνήθως μπαίνουν οι φιγούρες νύφης και γαμπρού), ή ένα μπουκετάκι από αληθινά λουλούδια. Η επιλογή του σωστού ζαχαροπλαστείου, μπορεί να σας εγγυηθεί την άριστη ποιότητα, αλλά και την άρτια μεταφορά της στην αίθουσα δεξίωσης στην οποία θα ήταν καλό να υπάρχει χώρος αποθήκευσης της μέχρι την ώρα της κοπής.


Info: Να ξέρετε ώστε να υπολογίσετε σωστά πως 1 κιλό τούρτας αντιστοιχεί σε 10 +/- ,1-2 καλεσμένους και η τιμή του κιλού είναι από 9 ευρώ και πάνω.


Η πιο συνηθισμένη και πατροπαράδοτη επιλογή στη γαμήλια τούρτα είναι αυτή που έχει πολλά στρώματα και επίπεδα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κρυφό συμβολισμό πίσω από τα στρώματα. Γνωρίζετε γιατί η γαμήλια τούρτα αποτελείται από πολλά στρώματα; Γιατί στο Μεσαίωνα, ήταν έθιμο να φέρνουν οι καλεσμένοι στο γάμο γλυκά και αφού τα στοίβαζαν το ένα πάνω στο άλλο οι νεόνυμφοι θα έπρεπε να φιληθούν πάνω από αυτά χωρίς να ρίξουν ούτε ένα ώστε να έχουν ευτυχισμένη ζωή. Από την αρχαία εποχή, δηλαδή, η γαμήλια τούρτα ήταν σύμβολο ευημερίας, καλοτυχίας και γονιμότητας! Το πρώτο στρώμα, λοιπόν, συμβολίζει το νιόπαντρο ζευγάρι. Τα επόμενα δύο συμβολίζουν τους γονείς του γαμπρού και της νύφης. Ενώ τα επόμενα στρώματα δηλώνουν τον αριθμό των παιδιών που θα ’θελε το ζευγάρι να αποκτήσει.


Γίνεται δημιουργικοί και επιλέξτε τη γαμήλια τούρτα σας με προσοχή αλλά και φαντασία ώστε να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει στο στυλ και στην χρωματική παλέτα του γάμου σας. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς εντυπωσιακές γαμήλιες τούρτες για κάθε εποχή και στυλ γάμου και εσείς μένει να εμπνευστείτε από αυτά, να αναλογιστείτε το ύφος της δεξίωσης και να επιλέξετε με κριτήριο «την τέλεια γαμήλια τούρτα για τον δικό σας γάμο»! Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιάσετε στους καλεσμένους σας μια τούρτα που δε θα χορταίνει κανείς να βλέπει, πόσο μάλλον να γεύεται!


Η κλασική λευκή τούρτα γάμου διακοσμημένη με λευκά τριαντάφυλλα






















Τετράγωνες τούρτες

Παρότι οι περισσότερες γαμήλιες τούρτες είναι στρογγυλές, εσείς τολμήστε να κάνετε τη διαφορά με μία ανατρεπτική τετράγωνη τούρτα! Γιατί να φοβηθείτε ότι το edgy σχήμα της δεν θα ταιριάζει σε μια γαμήλια δεξίωση; Η τετράγωνη τούρτα θα φαίνεται πολύ όμορφη, «απαλή» και κομψή. Αν είστε μια μοντέρνα και δυναμική νύφη μην περιοριστείτε στα σταθερά όρια και τις συμμετρικές γραμμές, αλλά επιλέξτε μία ασύμμετρη γαμήλια τούρτα σε τετράγωνα.



Naked Cakes

Μπορεί να είναι πιο διαδεδομένες οι υπερστολισμένες γαμήλιες τούρτες με βουτυρόκρεμες και ζαχαρόπαστες, ωστόσο τα naked cakes με τη «γυμνή» ομορφιά των συστατικών αλλά και η φυσικότητα των προϊόντων κερδίζουν όλο και περισσότερα ζευγάρια. Οι συγκεκριμένες τούρτες δεν έχουν επένδυση από κρέμες για την εξωτερική τους διακόσμηση, αντιθέτως έχουν ένα πιο rustic και «ακατέργαστο» στυλ. Προφανώς δίνεται λιγότερο έμφαση στην εμφάνιση και περισσότερο στο περιεχόμενο και την ποιότητα, ενώ στολισμός τους γίνεται κατά κύριο λόγο με εποχιακά υλικά όπως πραγματικά λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια και μπαχαρικά. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για τον γάμο κάθε foodie ζευγαριού και ταιριάζει αρμονικά σε country, boho και εναλλακτικούς γάμους.



Marble Cakes

Τα marble cakes μοιάζουν με μικρά έργα γλυπτικής σε διάφορους χρωματισμούς αν και οι αποχρώσεις του λευκού αποτελούν την πρώτη επιλογή των ζευγαριών. Οι bold αποχρώσεις αλλά και τα μεταλλικά χρώματα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα φωνάζει από μακριά πολυτέλεια και κομψότητα. Οι γαμήλιες τούρτες με το εφέ του μαρμάρου πλαισιώνουν υπέροχα αριστοκρατικούς και glam γάμους αλλά μπορούν να στηρίξουν και ένα πιο minimal στυλ δεξίωσης.



Floral Cakes

Τα λουλούδια σε μια γαμήλια τούρτα δεν είναι κάτι πρωτοποριακό αφού ανέκαθεν οι pâtissier τα επέλεγαν για την διακόσμηση της. Ωστόσο, η προσέγγιση στην floral τούρτα έχει αλλάξει όσο οι επαναστατικές τεχνικές στην κουζίνα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Κάπως έτσι με μεθόδους όπως η συμπίεση και η κρυστάλλωση βρώσιμων λουλουδιών, ένα απλό floral wedding cake μετατρέπεται σε τέχνη! Επιλέγοντας αληθινά βρώσιμα λουλούδια, το wedding cake σας θα αποκτήσει περισσότερη ένταση και θα δείχνει σαν ένα ολάνθιστο αριστούργημα!


Watercolor Cakes

Το τελευταίο trend της ζαχαροπλαστικής εμπνέεται από το εφέ που αφήνει η νερομπογιά στο λευκό καμβά μόνο που αντί του καμβά έχουμε μια παραδοσιακή, λευκή τούρτα γάμου. Οι απαλές πινελιές χρώματος ζαχαροπλαστικής προσθέτουν την αίσθηση της χαράς και δημιουργούν μια μοναδική οπτική εμπειρία που θυμίζει αυτή ενός πίνακα ζωγραφικής. Οι pâtissier συχνά συνδυάζουν το χρώμα που έχετε επιλέξει με την απόχρωση των λουλουδιών στην κορυφή, για να δημιουργήσουν την κομψή ψευδαίσθηση ότι το ένα είναι συνέχεια του άλλου. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και καλλιτεχνική γαμήλια τούρτα και είναι η καλύτερη επιλογή σε ένα εναλλακτικό ή και σύγχρονο concept γάμου.



Μεταλλικές τούρτες

To χάλκινο είναι συνώνυμο του chic και γι’ αυτό σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε σε μία τούρτα αυτής της παλέτας, αν ο γάμος σας είναι minimal. Βέβαια, οι αποχρώσεις του μπρούντζου δένουν τέλεια και με το rustic στοιχείο, επομένως αυτές οι γαμήλιες τούρτες διακοσμούνται υπέροχα με κουκουνάρια αλλά και χειμερινά φυτά για ένα country chic γάμο. Από την άλλη αν είστε λάτρεις του glam, η αίγλη του χρυσού θα κάνει την τούρτα σας να διαφέρει και σίγουρα θα συγκεντρώσει θετικά σχόλια.



Τούρτα γάμου με φρούτα του δάσους! Η εντυπωσιακή τούρτα γάμου, ιδανική για έναν boho γάμο!



Alternative Cakes

Ο γαμήλιες τούρτες σε μια δεξίωση είναι λίγο πολύ συνηθισμένες. Δύο, τρία ή και περισσότερα επίπεδα με λουλούδια, όμορφα σχέδια από ζαχαρόπαστες ή και το διακοσμητικό της νύφης και του γαμπρού στην κορυφή. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε την διαφορά; Από τη τούρτα μεcupcakes στον «πύργο», από την τούρτα από macarons, ή την γαλλική και elegant croquembouche σε τριγωνικό πύργο, από τη σύνθεση με ατομικές μινιατούρες τούρτες στην «τούρτα» από -πραγματικά- τυριά, υπάρχουν τόσες επιλογές που σας προκαλούν να ξεχάσετε την ιδέα της παραδοσιακής τούρτας! Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες και περιορίζονται μόνο από την φαντασία του ζευγαριού και το προσωπικό του γούστο. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεση πειραματισμού των νεόνυμφων και το εναλλακτικό ύφος της γαμήλιας δεξίωσης! Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ένα: Όλοι οι καλεσμένοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό!



Προτεινόμενα ζαχαροπλαστεία για μια εντυπωσιακή τούρτα γάμου!

65 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page