top of page
  • Εικόνα συγγραφέαNineta

Βασιλικοί Γάμοι που άφησαν ιστορία

Από μικρές ονειρευόμαστε να κάνουμε ένα γάμο που θα αφήσει ιστορία και να μεταμορφωθούμε σε βασίλισσα, όπως γίνεται στα παραμύθια. Εννοείται πως όλες είμαστε πριγκίπισσες και βασίλισσες στην καρδιά των αγαπημένων μας αλλά υπάρχουν και κάποιοι γάμοι που είναι στην κυριολεξία Βασιλικοί και έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία.


Ας δούμε παρακάτω κάποιους βασιλικούς γάμους που μπορούν να εμπνεύσουν και τον δικό μας μεγάλη μέρα :


Πρίγκιπας Rainier III και Grace Kelly


Η πανέμορφη ηθοποιός του Hollywood παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ III του Μονακό στις 18 Απριλίου 1956, στην Αίθουσα του θρόνου στο Παλάτι του Μονακό και αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο. Η Grace θεωρείται μέχρι και σήμερα ίσως η πιο κομψή νύφη όλων των εποχών.


Ο σχεδιασμός του νυφικού ανατέθηκε από την Κέλι στην Helen Rose, μια βραβευμένη με oscar ενδυματολόγο που εργαζόταν στα στούντιο των MGM.

Για την δημιουργία του, χρησιμοποιήθηκαν 400 μέτρα υφάσματος, ανάμεσα σε αυτά μια δαντέλα ηλικίας 125 χρόνων και σχεδόν 100 μέτρα μετάξι. Το βέλο, μήκους 80 μέτρων, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αφήνει όσο το δυνατόν πιο ορατό το πρόσωπο της νύφης.

Η πριγκίπισσα αντί για τιάρα προτίμησε να κοσμήσει το κεφάλι της με μαργαριτάρια , άνθη πορτοκαλιάς και δαντέλα. Για νυφική ανθοδέσμη διάλεξε ένα μικροσκοπικό μπουκέτο από κρινάκια.

Λόγω της διαφοράς ύψους ανάμεσα στην ηθοποιό και τον πρίγκιπα, η Κέλι προτίμησε γόβες με 6 εκατοστά τακούνι, σχεδιασμένες από τον David Evins, οι οποίες ήταν διακοσμημένες με δαντέλα και μαργαριτάρια.



Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον




Στις 29 Απριλίου 2011, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, μια κοινή θνητή, η οποία όμως ήταν η πρωταγωνίστρια της ημέρας αφού ήταν η νύφη, την Κέιτ Μίντλετον. Η τελετή ήταν πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, με περίπου 2.000 καλεσμένους, ανάμεσά τους μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον πλανήτη και εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους.


Το νυφικό σχεδιάστηκε από τη τη δημιουργική διευθύντρια του διάσημου οίκου μόδας Alexander McQueen Σάρα Μπάρτον, και ήταν φτιαγμένο από σατέν ιβουάρ ύφασμα, με μακριά μανίκια με δαντέλα, τονισμένη μέση, ντεκολτέ σε V γραμμή, ενώ το άνοιγμα στο τελείωμα της φούστας συμβόλιζε τον ανθό που ανοίγει. Το πέπλο ήταν μεσαίου μεγέθους και όχι υπερβολικά μακρύ ενώ ήταν φτιαγμένο από μεταξωτό τούλι με λουλούδια κεντημένα στο χέρι. Το στυλ θύμιζε πολύ το νυφικό που φορούσε η Γκρέις Κέλι στον γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ και δεν ήταν υπερβολικό σαν το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Η Κέιτ Μίντλετον βγαίνοντας από την άμαξα για να παντρευτεί τον πρίγκιπα του παραμυθιού, ήταν εκθαμβωτική και σικάτη, με τον εκφωνητή του BBC να αναφωνεί: «Είναι μια στιγμή μόδας».





Ώστοσο στη δεξίωση του γάμου , η Κέιτ Μίντλετον προτίμησε να φορέσει κάτι πιο άνετο. Αλλά αντί να επιλέξει ένα απλό λευκό φόρεμα, επέλεξε κάτι που θύμιζε και πάλι νυφικό, αλλά αυτή τη φορά ένα ρούχα με το οποίο θα μπορούσε να κινείται πιο άνετα.









Πρίγκιπας Παύλος και Marie-Chantal Miller




Παντρεύτηκαν την 1η Ιουλίου του 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Ανάμεσα στους 1.250 καλεσμένους δεν θα μπορούσε να λείπει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Κάρολος αλλά και η θεία του γαμπρού Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.


Το νυφικό ήταν δια χειρός Valentino. Ο διάσημος σχεδιαστής σχεδίασε ένα σατέν νυφικό με μακριά κεντημένα μανίκια με λουλούδια που κάλυπταν το στέρνο μέχρι και το λαιμό. Η μέση ήταν στενή και θύμιζε κορσέ, ενώ η φούστα ήταν σε γραμμή άλφα με πτυχές. Στο τελείωμα υπήρχαν ανάγλυφα λουλουδένια κεντήματα. Το πέπλο ήταν πολύ μακρύ όλο δαντέλα και το κεφάλι της κοσμούσε μια τιάρα με διαμάντια και μαργαριτάρια.




Πρίγκιπας Felipe VI και Letizia Ortiz




Παντρεύτηκαν στις 22 Μαΐου του 2004 στον Καθεδρικό Almudena στην Μαδρίτη, με εκατομμύρια Ισπανούς να αψηφούν την βροχή για να βρεθούν κοντά. Ο ναός ανακαινίστηκε και στολίστηκε με χιλιάδες λουλούδια ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι αγγίζουν του 1.700. Ανάμεσά τους 30 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων της Ευρώπης, όπως η Βασίλισσα της Ολλανδίας, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό. Μεταξύ των ξένων ηγετών και ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.


Η ωραία Λετίθια επέλεξε ένα κομψότατο νυφικό που ταίριαζε ιδιαίτερα στην προσωπικότητά της, ολομέταξο με χρυσές λεπτομέρειες και ιδιαίτερο "γιακά. Σχεδιαστής ήταν ο ισπανός σχεδιαστής Manuel Pertegaz. Στα μαλλιά της φόρεσε την τιάρα που φορούσε και η πεθερά της, η Βασίλισσα Σοφία, στον δικό της γάμο με τον Χουάν Κάρλος το 1962, καθώς και ένα μακρύ βέλο - μαντίλα που παρέπεμπε στην ισπανική παράδοση.







Πρίγκιπας Κάρολος και Diana Spencer



Θεωρήθηκε ο γάμος του αιώνα και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς το πλήθος που συγκεντρώθηκε - 600.000 – από κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον παρακολουθήσει από κοντά.


Ήταν 29 Ιουλίου του 1981, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την Lady Diana Spencer μπροστά σε 3.500 άτομα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Το μυστήριο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury.




Το νυφικό το οποίο ήταν από ταφτά και δαντέλα του οίκου Elizabeth & David Emanuel, ήταν στολισμένο με 10.000 πέρλες και η ουρά του έφτανε τα 25 μέτρα. Τα μαλλιά της Lady Diana κοσμούσε μια διαμαντένια τιάρα, όπως άλλωστε άρμοζε σε μια πριγκίπισσα.





78 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page