top of page

Τα μέτρα για τους γάμους και τις βαπτίσεις. Τι ισχύει.

Σε λίγες μέρες τα πρώτα δειλά βήματα για το άνοιγμα της σεζόν των γάμων και των βαφτίσεων με νέα δεδομένα που θα ισχύουν από 1η Ιουνίου.


Οι γάμοι και οι βαφτίσεις θα μπορούν να γίνουν με κόσμο από τον Ιούνιο, αλλά με περιορισμό στα άτομα που θα είναι καλεσμένα στις δεξιώσεις των εξωτερικών χώρων με ανώτατο όριο 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο.


Παρά την αρχική πληροφόρηση ότι θα ακολουθήσει αναθεωρημένη εγκύκλιος για τελετές, όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει νέες ανακοινώσεις.

Τι ισχύει όμως ;


Το ζήτημα των γάμων και των βαπτίσεων είναι χωρισμένο σε δυο σκέλη: Το πρώτο αφορά τα μέτρα για στους ναούς και το δεύτερο εστιάζεται στις κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλαδή την δεξίωση που ακολουθεί.

«Είναι απολύτως ξεκάθαρα τα πράγματα. Επιτρέπεται κανονικά να γίνει ο γάμος ή η βάπτιση με τους ίδιους όρους που γίνεται η Θεία Λειτουργία, όπως τούς όριζε η τελευταία ΚΥΑ» λέει στο iefimerida.gr ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας κ. Γιώργος Καλαντζής.




Συνοπτικά τα μέτρα για τους γάμους και τις βαπτίσεις:

  • Υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

  • Τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις ακόμα και για το ζευγάρι και τους κουμπάρους.

  • Ενα άτομο ανά 25τμ. εντός του ναού με ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναό.

  • Ενα άτομο ανά 10 τμ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού και χρήση μάσκας.

Τι ισχύει για την δεξίωση

Στο δεύτερο σκέλος που αφορά στο γλέντι που ακολουθεί μετά από κάθε μυστήριο, όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις, θα τελείται υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, όπως χωρίς μουσική. Και σε αυτή την περίπτωση το ανώτατο όριο ορίζεται μέχρι τα 100 άτομα.


Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων στα άτομα, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να δοθεί και το «πράσινο φως» για τη μουσική. Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές αναμένεται να γίνουν αφού γίνει η συγκεκριμένη εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

235 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page