top of page
  • Εικόνα συγγραφέαLiLi

Νυφική καλτσοδέτα: Tips, ιδέες και η ιστορία αυτού του εθίμου.

Έγινε ενημέρωση: 28 Ιαν 2021


Το έθιμο της καλτσοδέτας πηγάζει από την Αγγλία του Μεσαίωνα. Εκείνα τα χρόνια η καλτσοδέτα ήταν ένα απλό κομμάτι από τα γυναικεία σετ εσωρούχων. Εκείνη την εποχή, για να ολοκληρωθεί η ιεροτελεστία του γάμου ο κόσμος έπρεπε να πάρει κάποιο κομμάτι από τα ρούχα της νύφης ώστε να έχει καλοτυχία. Με τον καιρό όμως για να μην υπάρχει όλη αυτή η διαδικασία κ η μικρή ταλαιπωρία της νύφης που έπρεπε να δεχόταν τόσο κόσμο κατά πάνω της, ο γαμπρός έβγαζε την καλτσοδέτα και την πετούσε στους καλεσμένους. Με το πέρασμα των καιρών τροποποιήθηκε και η παράδοση άλλαξε κυρίως στο εξωτερικό όπου ο γαμπρός πετούσε την καλτσοδέτα στους φίλους του και αντίστοιχα το ίδιο έγινε και με την ανθοδέσμη που όποιος την πιάσει πρώτος έχει την σειρά που θα παντρευτεί με βάση το έθιμο. Στην Ελλάδα έχει έρθει τα τελευταία χρόνια που πολλές νύφες μαζί με τα νυφικά εσώρουχα συμπεριλαμβάνουν και την καλτσοδέτα. Είστε η επόμενη στην κατηγορία αυτή που σκέφτεστε να τολμήσετε ή το έχετε ήδη αποφασίσει? Τότε διαβάστε τα παρακάτω tips γιατί μην ξεχνάτε βρίσκεται στο κατάλληλο blog.


TIPS:


  1. Για αρχή ψάξτε και κάντε πρόβα καλτσοδέτας! Να δείτε τι είδος υλικού σας ταιριάζει και ότι δεν σας ενοχλεί σαν επιπλέον αξεσουάρ. Προσοχή μην περιμένετε να την δοκιμάσετε την ημέρα του γάμου!

  2. Κάνοντας τα ψώνια για τα νυφικά εσώρουχα δοκιμάστε ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος για εσάς, ώστε να μην σας πιέζει η καλτσοδέτα γιατί μην ξεχνάτε θα την φοράτε για αρκετή ώρα.

  3. Πολύ σημαντικό είναι και η επιλογή ποιότητας υλικού. Κατά προτίμηση αποφύγετε το νάιλον ή οτιδήποτε άλλο υλικό που δεν είναι βαμβακερό γιατί είναι πολύ πιθανό τόσες ώρες που θα την φοράτε να σας δημιουργήσει ερεθισμούς.

ΙΔΕΕΣ:

1. Αν επιθυμείς να φορέσεις μια καλτσοδέτα σε στυλ vintage, ιδανικά επιλογή θα ήταν να διαλέξεις λευκές με μπλε αποχρώσεις.


2. Αν ανήκετε στην κατηγορία που σας αρέσουν τα χειροποίητα σχέδια, μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας την καλτσοδέτα από μετάξι και σατέν και να την διακοσμήσετε από ημιπολύτιμους λίθους.


3. Τέλος αν ονειρεύεστε κάτι σε πιο υπερπαραγωγή γάμο , μπορείτε να επιλέξετε μία καλτσοδέτα σε στυλ κόσμημα η οποία να έχει κρύσταλλα Swarovski όπως η παρακάτω στην εικόνα.


54 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page